Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти е

...
Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти е
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп искала да атакува Иран и Венецуела

Администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп " няколко пъти " е предложил предприемане на военни дейности против Венецуела и Иран през последната си година на ръководство. Това съобщи някогашният американски министър на защитата на Марк Еспър в изявление за Си Би Ес.

По негови думи самият държавен глава е предложил американските военни да изстрелят ракети над границата с Мексико.

Еспър уточни, че желае хората да знаят колко близо е била страната да стартира нова война.

" Важно е за нашата страна, значимо е за републиката, за американския народ, че схващат какво се случва в този доста пореден интервал. Последната година от администрацията на Тръмп. И да разкажем за нещата, които сме предотвратили. Наистина неприятни неща. Опасни неща, които биха могли да тласнат страната в тъмна посока ", акцентира той.

Запитан какви ужасни неща са били предотвратени, някогашният министър съобщи: " В разнообразни моменти хората в Белия дом предлагаха да се подхващат военни дейности против Венецуела. Да се удари Иран. В един миг някой предложи да блокираме Куба ".

На въпрос кой е отхвърлил концепциите, Еспер разкри, че това е бил той, дружно с поддръжката на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили.

Еспър разкри по какъв начин той и Мили са измислили системата с " четири не ", за да се оправят с " лудите " хрумвания, идващи от Белия дом.

" Четирите неща, които трябваше да предотвратим да се случат сред оня миг и изборите. И едното беше без стратегически отстъпления, без ненужни войни, без политизиране на военните и без корист с армията. И по този начин, до момента в който изминаваха идващите пет до шест месеца, това се трансформира в мерилото, по което измервахме нещата ", изясни той.

Еспър описа, че при обособен случай Тръмп е предложил Съединени американски щати да изстрелят ракети в Мексико. Целта била да се унищожат нарколабораториите в страната.

" Той би споделил, че е с цел да преследва картелите. И щяхме да проведем диалог, където му споделих: " Г-н президент, разбирам претекста Ви ". Защото той беше доста сериозен за оправянето с опиатите в Америка. Разбирам това, всички го разбираме, само че трябваше да му обясня: " Не можем да създадем това. Това би нарушило интернационалното право. Би било извънредно за нашите съседи на юг ", описа някогашният министър.

Еспър изрази мнение, че съветският президент Владимир Путин ще разгласи победа, когато получи надзор над Донбас.

" Ще разгласи, че е освободил рускоговорящото население в този район и ще разгласи победа. И това ще се трансформира в още един замразен спор ", предвижда той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР